Manapság szinte egy cég vagy vállalkozás sem létezhet honlap nélkül. Ezért kiemelten fontos mindenki számára a weboldal készítés. Bejegyzésünkben igyekszünk megválaszolni azt a kérdést, hogy pontosan ez miért is szükséges Önnek. 

Kezdjük az alapokkal, miért a weboldal készítés valamilyen ingyenes megoldás vagy facebook oldal helyett?

A Facebook oldalra egyszerű a válasz, nem helyette hanem mellette. Mind a kettő fontos egy vállalkozás vagy cég életében és mind a kettő máshogyan. Míg egy facebook oldal a kapcsolattartást hivatott elvégezni addig egy honlap teljes portfóliónkat mutatja be. Emellett egy igényes weboldal bizalmat kelt a látogatókban, ezzel pedig rögtön meg is válaszoltuk, hogy miért ne az egyik ingyenes megoldást válasszuk.

weboldal készítés

Kép forrása

Akkor hol tanuljak meg weboldalt készíteni?

A válasz rövid és egyszerű: sehol. Amennyiben weboldalra van szüksége és nincs előzetes tudása abban az esetben rengeteg munka állna Ön előtt, hogy megfelelő szintre fejlessze magát. Hiszen a szakemberek ezt hosszú évekig tanulják és gyakorolják, ezt pedig nem lehet egy rövid google kereséssel elintézni. Természetesen van lehetőség önfejlesztésre, azonban ez tapasztalataink alapján a legtöbb esetben az ablakon kidobott idő. Hiszen amennyiben valaki eljut egy alap szintre hamar jönnek azok a problémák amelyhez fejlesztőre van szükség. Általában pedig ilyenkor derül ki az, hogy az egész alap kompozíció nem megfelelő. Ebben az esetben pedig teljesen újra kell írni a codeot vagy dolgozni a meglévővel ami sok esetben sokkal nagyobb kiadás.

weboldal készítés

Kép forrása

Mit érdemes először tenni? 

Amennyiben elhatároztuk, hogy szükségünk van egy oldalra akkor mindenek előtt fontos átgondolni pontosan mit szeretnénk weboldalunkon. Talán elsőre nem egyértelmű, de bárkitől is kér ajánlatot ezen lista nélkül senki nem fog tudni választ adni. Mik ezek a kérdések? Soroljuk! 

Amennyiben az fenti kérdéseket sikerült letisztázni és átgondolni már szabad is az út, hogy megtalálja a megfelelő partnert akinek mestersége a weboldal készítés!

weboldal készítés

Kép forrása

Hol keressek szakembert?

Legegyszerűbben természetesen akár egy Google kereséssel is találhat megfelelő partnert. Azonban fontos több céget megnézni, árajánlatot kérni és összevetni őket. Emellett akár ismerőseink körében, facebook csoportokban vagy fórumokon is kutathatunk ajánlások után. Hiszen ebben az esetben olyan információkat szerezhet elégedett vagy éppen csalódott korábbi ügyfelektől ami segíthet eldönteni kit válasszon. Megvannak az ajánlatok? Szuper! Akkor már csak egy lépés van hátra és kezdődhet a weboldal készítés!

Kit válasszak?

Előbb utóbb eljön a választás pillanata és ez természetesen sosem egyszerű, hiszen valakibe bizalmat kell fektetnie, úgy, hogy valószínűleg korábban még nem dolgoztak együtt. Viszont fel a fejjel! Ez akár egy hosszútávú együttműködés első lépése is lehet. Amennyiben sikeresen megkérte és megérkeztek a weboldal készítés ajánlatok valószínűleg meglepődött milyen különböző árak vannak a piacon. Amit fontos leszögezni, aki túl olcsó ott mindig gyanús valami. Egy átlagos webfejlesztő órabér skálát 5000 – 30 000 forint közé lehet tenni, ez pedig sok mindentől függ. 

Fontos mi az adott feladat, milyen a weboldal designja, hány órát ölel fel a munka vagy éppen az is mekkora cég az adott ajánlatadó. Nagyobb cégek értelemszerűen drágábban míg kisebb cégek, vállalkozások vagy szabadúszók olcsóbban vállalják. Amennyiben egy reálisnak tűnő de alacsonyabb árat kap, nem kell rögtön gyanakodni. Ha az illető vagy cég megfelelő referenciákkal és láthatóan felkészülten érkezik elképzelhető, hogy az adott pillanatban kevésbé vannak betáblázva így kedvezőbb ajánlatot tudnak adni. 

Egzakt válasz tehát nincs, magát a döntést viszont Önnek kell meghozni, de mindig fontos figyelni az árulkodó jeleket. Például ha valaki referenciák nélkül ad ajánlatot Önnek azt szinte kapásból törölheti a listáról. Cikkünk végén szeretnénk segíteni Önnek, így amennyiben weboldal készítés örömmel ajánljuk figyelmébe a CodeFusion Kft.-t. Megbízható, szakértő csapattal és piacképes mégis kedvező árakkal várják ügyfeleiket, emellett impozáns referenciák találhatóak korábbi munkáik között. 

Kíváncsi korábbi cikkeinkre? Kattintson ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.