A Cyberpunk 2077 az a játék volt amit játékosok tízezrei vártak már évek óta és bármilyen meglepő a többszörösen elhalasztott megjelenés is nem vett el semmit az érdeklődésből éppen csak még jobban fokozta.

2020 év végén a játék még közel sem volt a kiadható állapotban azonban a fejlesztőknek döntenie kellett : várnak még a kiadással, hogy a lehető legtökéletesebb verziót adják ki és ismét elhalasztják a megjelenést vagy engednek a játékos bázis nyomásának és kiadják a játékot. Mint már tudjuk az utóbbi lehetőséget választották és az idő azt is eldöntötte, hogy rosszul.

A játék main küldetése még úgy ahogy hiba mentes is egy darabig azonban ahogy előre haladunk a játék történetében úgy válik minden egyre zavarosabbá. Ezenfelül a másik hatalmas probléma nem az, hogy a fő történet vonal itt-ott hibás, ez csak a jéghegy csúcsa. Az igazi problémák akkor jönnek amikor abszolút eltérünk ezektől a küldetésektől és saját magunk fedezzük fel a Cyberpunk világát. Az eredmény pedig nem más mint a teljes katasztrófa.

Ez miért is akkora probléma? Mert ez egy open world offline játék az-az azzal, hogy a fő küldetések korán sem hiba mentesek ráadásul az open world lehetőségeit abszolút nem tudjuk kihasználni a rengeteg bug miatt, technikailag a játékban minden rossz ami azzá tenné aminek szánták.

Mihez vezetett ez? Nem máshoz mint a játékos közösség határtalan felháborodásához és csalódottságához. Elindult a pénz visszaigénylési lavina és bár hiába közölte a cég, hogy a játék fejlesztésének minden összege megtérült a részvényeinek árfolyama is bezuhant

Most pedig a Sony elképzelhető, hogy az utolsó kegyelemdöfést is megadta a játéknak hiszen a Cyberpunk 2077-et Sony letörölte a PlayStation áruházból.

 SIE (Sony Interactive Entertainment) a vásárlók magas szintű elégedettségének biztosítására törekszik, ezért elkezdjük a teljes visszatérítést felajánlani minden olyan játékos számára, aki a Cyberpunk 2077-et vásárolta a PlayStation Store-on keresztül.

Nyilatkozta a Sony képviselője

A cég bejelentette időközben, hogy a játék teljesen hiba mentes és kész változata 2021-ben fog érkezni egy ingyenes DLC formájában azonban még így sem vagyunk benne biztosak, hogy a cégnek sikerül felállnia ebből a gödörből és vissza nyernie a játékosok bizalmát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.