Hivatalosan is napvilágot láttak a Nintendo legfrissebb üzleti jelentései, miszerint a lassan 3. évébe lépő Nintendo Switchből 50 millió példány talált gazdára. Valamint a hozzá fejlesztett exkluzív címek tavaly is szép eredményt értek el.

Annak ellenére, hogy a konzolt már nem számít hardware szinten csúcs technológiának, valamint nem rendelkezik elsöprő forradalmi újítással a gyorsan terjeszkedő okostelefonokkal szemben, mégis képes volt 17,74 millió példányt értékesíteni a Japán cég az utolsó 2019-es üzleti jelentés óta április és az utolsó naptári időszak között. Ez elég jó eredménynek számít, ahhoz képest, hogy a mai okostelefonok ettől sokkal jobb konfigurációval rendelkeznek és ezen ezek fő riválisa a Switch hordozható jellegéből fakadóan.

A Nintendo zászlóshajója a Nintendo Switch

11 milliót értékesítettek az ünnepeket megelőző negyed évben. Számos exkluzív játék mellett tavaly ősszel jelent meg a Nintendo Switch Lite verziója is, ami annak ellenére, hogy csak hordozható konzolként használható 3,24 milliós példányszámban kelt el. Az összesített eredményeket tekintve a konzol fennállása óta 2017-től 52,48 milló darab került eladásra. A hibrid konzol ezzel beelőzte a Super Nintendo Entertainment Systemet, valamint a videójáték piac egy meghatározó szereplőjét az Xbox One-t is egyes feltételezések szerint. Darabszámot tekintve a NES mögött áll, ami 61,91 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

A játékeladási statisztika is rekordot döntött 123,13 millió eladott szoftverrel. A legsikeresebb cím a Pokémon Sword & Shield volt 16,06 millió eladott példánnyal. A Nintendo online piac tere is növekvő tendenciát mutat. 48,3% – al nőttek ezen platformon értékesített digitális eszközök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.